Article Image

اثرات عسل وزخم دیابتی

زخم پای دیابتی یک بیماری پیچیده و مزمن است که اثری دراز مدت روی ناخوشی فرد، مرگ و میر و کیفیت زندگی آنها می گذارد. با توجه به اینکه از زمانهای بسیار قدیم استفاده از عسل برای درمان جراحات رایج بوده است و حتی هنوز هم در مناطق محلی و روستایی بسیاری از افراد تمایل دارند که زخم پای دیابتی خود را با این مواد طبیعی و در دسترس درمان کنند، یک مرور سیستماتیک بر روی این موضوع انجام گرفت. روش کار: در این مطالعه مروری سیستماتیک، با استفاده از کلمات کلیدی عسل + پای دیابتی و + honey diabetic foot مقالاتی که در بین سال های 2008 تا 2018 در پایگاه مقالات ،SID ، Google Scholar PubMed و ScienceDirect جستجو و دریافت شدند. نتیجه این جستجو 123 مقاله بود که مقالات تکراری ، نامربوط و مقالاتی که به زبان هایی بجز فارسی و انگلیسی نوشته شده بودند حذف شدند. درنهایت، 45 مقاله جمعآوری شد که مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها: در تمام مطالعات مشاهده شد که تاثیر عسل بر درمان زخم پای دیابتی (Diabetic foot ulcers; DFU) بسیار زیاد می باشد . در بیشتر مطالعات پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که اثر عسل در درمان زخم پای دیابتی در مقایسه با روش های رایج اگر بیشتر نباشد کمتر هم نیست. مطالعات نشان داد که عسل زمان دبریدمان (Debridement) و بهبودی کامل زخم پای دیابتی را کاهش می دهد و در ضدعفونی کردن زخم نیز تاثیر بسیاری دارد. عسل درد ناشی از تعویض پانسمان را کاهش می دهد و درصد آمپوته شدن (Amputation) پای بیماران مبتلا به DFU را نیز کاهش دهد. نتیجه گیری: استفاده از عسل در درمان زخم پای دیابتی از نظر سرعت بهبودی کامل ، کاهش میکروارگانیسم های عفونی ، کاهش درد تعویض پانسمان بسیار ثمر بخش بوده است و در برابر روش های رایج در ب سیاری از موارد یا بهتر عمل کرده و یا برابری می کند . با توجه به این موارد و اینکه عسل ماده ای در دسترس اکثر افراد جامعه می باشد و از نظر اقتصادی نیز هزینه کمتر ی برای بیمار دارد ، محققان پیشنهاد کرده اند که می توان از پانسمان عسل به عنوان یک روش جایگزین در درمان DFU استفاده شود

3
0
اشتراک گذاری
دیدگاه ها
در حال حاضر هیچ دیدگاهی ثبت نشده!

مقاله های پیشنهادی

مقاله ای یافت نشد!